Forumas
DUK
Nariai
Straipsniai
 
Prisijungti | Registruotis



Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
 

Duonkepėje kepta duona

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Buckiukas Ket Spa 13, 2011 8:33 pm

Ne, aš nieko neišimu, ji ten maišo maišo, o po to ir nebesikišu... Kai iškepa, sunku tą mentelę išimt, ji pas mus jau ir peiliu pabrūžinta... :skestu:

Kaip įdomu, kokia ta grietinės-vanilės duona, net negirdėjau tokio recepto?..
Buckiukas
 
Pranešimai: 2810
Užsiregistravo: Ant Kov 17, 2009 11:14 am

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Comnet Pen Spa 14, 2011 12:37 pm

Grietinės - vanilės duona
1kg reikės

Vanduo 230ml
Lydytas sviestas 1,5 V.Š.
Grietinė 95ml
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska 1,5 A.Š.
Cukrus 45 g
Vanilinis cukrus 3 V.Š.
Kvietiniai miltai 615g
Sausos mielės 1,5 A.Š.

Programa Sweet, viska sudedam iš eilės.
Comnet
 
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: Tre Spa 12, 2011 5:54 pm

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Comnet Pen Spa 14, 2011 2:22 pm

Visai gerai gavosi. manau jei dar imaisius kanors pvz razinu, butu kaip pinutes skonis :)
Comnet
 
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: Tre Spa 12, 2011 5:54 pm

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Buckiukas Pen Spa 14, 2011 2:24 pm

Dar nesu bandžius kept, kai į sudėtį įeina kiaušinis. Būtinai išbandysiu, ačiū! :valio:
Reikės tik sugalvot, kokią programą išrinkt - sweet nėra. Gal tiesiog kažkurią iš trumpesnių?..
Buckiukas
 
Pranešimai: 2810
Užsiregistravo: Ant Kov 17, 2009 11:14 am

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Comnet Pen Spa 14, 2011 2:36 pm

Programa saldziai duonai kept. 2,50min pas mane uztruko. Kiausini tiesiai musiau i kepimo inda. Apskrudima dariau vidutini.
Comnet
 
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: Tre Spa 12, 2011 5:54 pm

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Comnet Pen Spa 21, 2011 5:01 pm

Sveiki, gal kas turit kokio skanaus pyrago duonkepeje recepta?
As parasysiu dar viena recepta kuris man patiko.

Kakavine duona
Pienas 325ml
Sviestas 2 V.S.
Druska 1,5 A.S.
Rudasis cukrus 5 V.S. (as dedu paprasta)
Miltai 480g.
Kakavos milteliai 100g.
sausos mieles 1,5 A.S.

Receptas 1kg. Viska dedam is eiles. Programa saldziai duonai Sweet. 2,55 min.
Comnet
 
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: Tre Spa 12, 2011 5:54 pm

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė jonas57 Sek Gru 04, 2011 11:53 am

:sveiki_ponai: labutis
:viens_du: jau trys dienos kaip turiu duonkepe,tai isbandziau daugybe receptu :naujienos:
:yes: cia mano milimiausi:

1 :valioooooo: batonas su kiausiniais

230 gr silto pieno
2 kiausiniai
2 saukstai sviesto
500 gr kvietieniu miltu
2 saukstai cukraus
2 sauksteliai druskos
1.5 saukstelio sausu mieliu

pagrindine duonos kepimo programa

......................................................

2 :ploju: pagerinta pranzuziska duona

280 gr silto pieno
1 saukstas sviesto
400 gr kvietieniu miltu
1 saukstelis druskos
1 saukstelis sausu mieliu

programa:pranzuziska duona

......................................................

3 :stipruolis: joda duona is malsenos misinio

370 gr silto vandens
30 gr medaus
0,5 kg Mišinio juodai duonai
50 gr pakepintu saulegrazu
2 sauksteliai sausu mieliu

pagrindine duonos kepimo programa

..................................................


:ok: kai baigia kepti is formos isimu tik po 1-2 val,apverciu ir duodu padui isdziuti kelias valandas ir tada dedu i silofanini miseli.
jonas57
 
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: Sek Gru 04, 2011 11:09 am

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė Buckiukas Pen Gru 23, 2011 8:21 am

jonas57, kaip sekasi kept duoną? :valio:

Kadangi nieko naujo nebuvau išbandžius, tai ir nerašiau. Bet jau porą kartų tešlos programos dėka turėjau tešlą kūčiukams. :yes: Nė piršto nereikėjo pajudint, na, tik pasvert viską. :sypsena: Ruošiau su šlapiom, ne sausom, mielėm, bijojau, kad nepavyks. Kartą tešla išlipo per viršų - taip gerai kėlėsi... Pirma dėjau mieles ir cukrų, pyliau vandenį, po to aliejų, o ant viršaus - miltus ir aguonas. Pavyko puikiai.
Buckiukas
 
Pranešimai: 2810
Užsiregistravo: Ant Kov 17, 2009 11:14 am

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė elcano Sek Sau 22, 2012 11:56 am

Sveikos, noriu ir as prisijungti
Nusipirkau duonkepe, ilgai svarsciau ar man jos reikia, siaip patinka kepti , ir kepu orkaiteje, ir dar pati nevalgau miltiniu patiekalu. Bet... Nusipirkau, ir nesigailiu :yes: . Seimyna didele trys sunus ir vyras, tai kartais net per diena pora kartu kepu. Aciu Jums, kad pasidalinote receptais, nes kiek ieskojau tai cia ju daugiausiai ir radau. Labiausiai tai valgom paprasta batona, nes seimyna tik ant batono sumustinius kerta, o ir forma batono , tinkama karstiems sumustiniaims kepti. Saldus pyragai ir liuks gaunasi. Bet va duonos recepto neatsirenku, taip noretusi paprastos tamsios duoneles recepto, gal kuri kazka panasaus kepate. Mano vyriskiai , kaip priedus pripazysta tik kmynus. :abejones:
o siaip gera tarnaite ta duonkepe, sumeti ir palieki. O kai laiko turiu, tai saldziam pyragui tik tesla pasidarau su ja, o kepu orkaiteje, ypac kai noriu mandresnes formos pyrago
elcano
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: Sek Sau 22, 2012 11:46 am

Re: Duonkepėje kepta duona

Standartinė melisa Pir Sau 23, 2012 3:02 pm

Oho, kiek vyrų namie :sypsena: Rankomis tiek sunku priruosti. Mano vyrai tik du, bet vis prašo "kokios skanios bulkos". Isigudrinau Kugelhofą kepti. Receptą esu anksčiau dėjus, pasikartosiu:

"Kugelhof arba mielinis keksas (nzn, ar tiksliai isverciau)
pieno 85 ml
kiausiniai 2
sviesto 160 g
druskos 1 a.s.
cukraus 70 g
miltu 390 g
mieliu 2 a.s.
migdolu 40 g
rukytu slyvu 110 g.
Sviesta laikiau kambario temperaturoje, kol visiskai atsilo. Migdolus susmulkinau, gal be reikalo. Slyvu neturejau, dejau dziovintus abrikosus, irgi smulkinau. Svori - 750 g, apskrudinimas mazas, programa - saldi duona."
Dabar vietoj slyvu ir migdolų sudedu, ką turiu namie - razinas, džiovintus abrikosus- susmulkinu peiliu, net figas dejau, saulegrąžas pyliau. Tik svorio stengiuos neviršyt. Ir mielių paskutinį kartą dėjau keturis šaukštelius. Bet skonyje mielės jau vos voooos jautėsi. Kitąkart dėsiu tris. Ir apveliu priedus maltais linų sėmenim. Jie (priedai) dažniausiai būna drėgni - plikau verdančiu vandeniu (kursuose girdėjau, kad juose būna pelėsių, grybelių). Linų sėmėnim tam, kad nuramint sąžinę :sypsena: - baltų miltų valgyt reikia kuo mažiau, tai save įtikinėju, kad galbūt linų sėmėnys nusvers į naudingesnę pusę :abejones:
melisa
 
Pranešimai: 433
Užsiregistravo: Ant Kov 17, 2009 2:52 pm

AnkstesnisKitas

Grįžti į Kulinarija/Konditerija

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias